HET NIEUWSTEDELIJK - Een ontgoocheling

- 31 januari 2018 -

MUZIEKTHEATER
Vrijdag 2 maart 2018 - 20.15u
Gemeentelijke Schouwburg
Inleiding om 19u in de Voordrachtzaal
Tickets


“Kareltje De Keizer heeft een groot hoofd. Daardoor denken nogal wat mensen dat hij slim is. Niet in het minst zijn vader, een mislukt sigarenfabrikant, maar ook de trotse voorzitter van kaartersvereniging ‘De Lustige Whistspelers’. Hij stuurt zijn zoon naar het Atheneum om Latijn te leren en advocaat te worden. Maar in zijn eerste jaar blijft Kareltje meteen zitten, wat hij zijn ouders niet vertelt. Het jaar daarop gebeurt het opnieuw. Het jaar daarop opnieuw. Dan pas komt het uit. Het is niet de enige ontgoocheling die Vader De Keizer te verwerken krijgt...”

Een Ontgoocheling is een voorstelling over de verwachtingen die ouders in hun kinderen stellen, en de impact van zulke verwachtingen op die kinderen. Over leeglopen, wanneer alle verwachtingen worden weggespoeld.

Een Ontgoocheling (1914) is een vroege Elsschotnovelle, door Adriaan Van Aken bewerkt voor het muziektheater. Zes jaar geleden deed hij hetzelfde met Het Dwaallicht (1946), dat het eerst tot dé theaterhit van Zomer Van Antwerpen 2010 schopte om vervolgens als zaalvoorstelling meer dan twintigduizend toeschouwers te bereiken.


TEKST Willem Elsschot

TEKSTBEWERKING, CONCEPT EN REGIE Adriaan Van Aken

SPEL Jurgen Delnaet

MUZIEK Benjamin Boutreur, Joris Caluwaerts, Lot Vandekeybus en Tim Coenen

KLANKLANDSCHAPPEN Lucas Derycke

DRAMATURGIE Christophe Aussems

CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be