BOUGE BOUCHE EN NELLE HENS - Ont-moeten

MUZIEK, BEWEGING EN DANSVoor het 4de jaar op rij slaan CC De Ster en CBE Open School de handen in mekaar voor een gezamenlijk muziek- en bewegingsproject. Het initiatief heeft nu een naam gekregen “ Bouge Bouche”. “Bouge Bouche” brengt mensen van diverse pluimage uit verschillende organisaties samen (CBE Open School, ATD 4de wereld, Argos) die elkaar op een leuke manier willen ontmoeten, leren kennen, zingen en dansen.

Gedurende vele weken zal de groep samen komen om te werken aan een muzikaal en dansant programma waarin talenten zichtbaarheid krijgen. Twee artistieke begeleiders, Bruno Verheyden en Nelle Hens, begeleiden de groep op een vakkundige manier naar een vorm, tegelijkertijd ook een belevingsmoment waaraan op 8 juni 2018 ook het publiek kan deelnemen.

Rode draad tijdens het werkproces met de groep wordt het “ontmoeten”.  Pas wanneer we onszelf “ont-moet” hebben zijn we in staat de Ander te ontmoeten.

Nelle Hens nodigt ons uit om in ont-moeting te treden met Bouge Bouche en zal in de loop van de avond een ontmoetingsritueel aangaan met een nog onbekende andere kunstenaar. Ze biedt hierbij een dans aan en nodigt het publiek uit hiervan getuige te zijn.

 

NELLE HENS

Nelle Hens danst en creëert. Ze studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en aan de Salzburg Experimental Academy of Dance. Ze danste in voorstellingen van onder andere Trisha Brown, Jan Fabre, Tom Struyf, Jan Martens en Benjamin Vandewalle.

In 2015 startte Nelle Hens een persoonlijk onderzoek van ont-moeten en ontving hiervoor in september 2016 een niet-resultaatgerichte beurs van de Vlaams Overheid. Een eerste fase van haar werk vond plaats tijdens BOUGEB 2017 in DeSingel. Sinds 2016 is ze artistiek begeleidster bij Bouge-bouche.

 

CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be