JAN DE WACHTER - Dialoog

Van zaterdag 26 mei tot en met zondag 24 juni 2018

Vernissage vrijdag 25 mei 2018 om 20u.

Openingsuren:

elke zaterdag en zondag

van 14u tot 18u

Kerk Sint-Jan-Baptist en Sint-Amandus, Dorpsplein Heindonk


A future of humanity, 2015, olie op doek, 110 x 150 cm


Van 26 mei tot en met 24 juni 2018 tonen we in de kerk van Heindonk tekeningen, schilderijen en sculpturaal werk van Jan De Wachter.

Jan De Wachter is een gedreven kunstenaar die zijn mens-zijn in al zijn aspecten vorm geeft. In zijn werk laat hij bezinken wat er zich roert in zijn geest. Hij doordrenkt dit bezinksel met grijze tinten, maakt het vlekkerig en vol krassen. Hij laat het neerslaan op doek en papier of laat het ontwikkelen tot driedimensionale assemblages in kwetsbare materialen.

In nevels en landschappen van tinten wit laat hij schimmen, het hoofd naar de grond gericht, wandelen naar nergens.

Al naar gelang de focus van de kunstenaar verschijnen er op het beeld woorden, zinnen en citaten, soms leesbaar soms niet. Ze bepalen mee het beeld. Tegelijkertijd creëren ze betekenis en wijzen de weg hoe naar deze werken kan gekeken worden.

Soms kijkt Jan De Wachter met een meer schilderkunstige blik naar de aarde en zijn geliefde wereld. Dit resulteert in werk waarin het cerebrale plaats maakt voor het zuiver plastische. Hier neemt de schilder het voortouw en bedekt het woord met verf.


Als afsluiter van de tentoonstelling speelt op zondag 24 juni 2018 om 17.00u het Zerkalo Quartet in de kerk van Heindonk het 8ste en het 15de strijkkwartet van Dimitri Sjostakovitsj. Jan De Wachter liet zich voor bepaalde werken inspireren door de muziek van Sjostakovitsj.

CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be