[WILLEBROE] - Rekamkeizum

REKAMKEIZUM

HEDENDAAGSE KUNST OP VIJF PLAATSEN IN WILLEBROEKEnkele jaren geleden is de gemeente Willebroek gestart met het project [WILLEBROE].

Dit project heeft als doel op 5 plaatsen in Willebroek een kunstwerk in de openbare ruimte te realiseren. Essentieel aan het project is dat de kunstwerken tot stand komen in samenspraak met de bevolking. Twee projecten zijn intussen afgewerkt. De heraanleg van het dorpsplein in Heindonk met het kunstwerk “finally home” van Roel Vandebeek en de Biodiversiteitstoren van Angelo Vermeulen, Kris Mys en de Compostmeesters die zich naast het Compostpark op Willebroek Zuid bevindt. Beide kunstintegraties konden reeds op heel wat bijval rekenen. Het dorpsplein van Heindonk werd onlangs genomineerd voor de prijs Publieke Ruimte en de Biodiversiteitstoren kreeg een prijs van het Koninklijk Instituut Voor Natuurwetenschappen omwille van zijn origineel concept.

Momenteel staat een derde project in de steigers. De “REKAMKEIZUM” (lees dit woord van achter naar voren) is een ontwerp van kunstenaar Nick Ervinck dat tot stand gekomen is in samenwerking met de Muziekmak(k)ers, de jongerenfanfare van de “Koninklijke Fanfare de Vrienden van ’t recht” uit Blaasveld.

Het kunstwerk is een kioskachtige structuur die achteraan in het park van Bel-Air een plaats zal krijgen. De REKAMKEIZUM zal ongetwijfeld een plek worden waar niet alleen kan gemusiceerd worden maar waar ook andere initiatieven kunnen plaatsvinden.

CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be