MUZIEK BELUISTEREN

LESSENREEKS PROEVEN VAN KLASSIEKE MUZIEK

DOCENT MICHAËL SWOLFS


CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Leer actief luisteren naar muziek en geniet meer tijdens concerten. Het opmerken van een terugkerend melodietje, het voelen van de walsmaat en het herkennen van een hobo zijn voorbeelden van aandachtig luisteren.

Ook sappige anekdotes over componisten en heldere verklaringen van termen als ‘symfonie’ en ‘adagio’ komen aan bod. Spelenderwijs leer je de taal van de Muziek.

We werken met luisterschema’s zonder noten. Om deel te nemen hoeft u dus enkel een luisterend oor mee te brengen… en goesting in zinnenprikkelde muziek.

Muziek beluisteren is een groep muziekliefhebbers die wekelijks onder leiding van musicoloog Michael Swolfs proeft van klassieke muziek.  

 

TELKENS OP MAANDAG

NAMIDDAG VAN 13U00 – 15U00

OF AVOND VAN 19U30-21U30

ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD WILLEBROEK

KERKSTRAAT 2A (VIVALDI-KLAS)

03/886.33.90

muziekbeluisteren.blogspot.be

www.academiewillebroek.be

 

Maandag 5 september 2016

Iedereen is muzikaal! Muziek zit in onze genen geprogrammeerd. Elke baby wordt geboren met een hang naar melodie en ritme. Overal en altijd zijn mens en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ga mee op expeditie naar de bron van je eigen muzikaliteit.

 

Maandag 12 september 2016

Beestig klassiek. Veel componisten werden geïnspireerd door vogels. We duiken in de volière en charmante stukken van Saint-Saëns, Tsjaikofsky, Respighi en Stravinsky fladderen om ons heen.

 

Maandag 19 september 2016

Op kastelentocht met Mozart. Het luisteren naar een muziekstuk is als het bewegen door een ruimte. Aan de hand van de klassieke symfonie bezoeken we de prachtigste paleizen en lusthoven uit Europa, louter en alleen met onze oren als gids.

 

Maandag 26 september 2016:

Luisterlezing over de klarinet in de kamermuziek ter voorbereiding van het concert op zaterdag 1 oktober

 

 

Er wordt ook ruim aandacht besteed aan de volledige programmatie Kunstontbijt & Klassiek van CC De Ster. Zo geeft Michael Swolfs op maandag 26 september een luisterlezing over de klarinet in de kamermuziek ter voorbereiding van het concert op zaterdag 1 oktober met het Roeland Hendrikx Ensemble in de Sint-Niklaaskerk te Willebroek.

In groep (vanaf 7 personen) krijgen de cursisten een reductie op de inkomprijs van de concerten van CC De Ster.  Inschrijven via Academie voor Muziek en Woord 

 

 

CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be