DICHTER BIJ DE BRUG

POEZIE VOOR WACHTENDEN OP STRAAT EN STOEP

OP LENTEDAGEN IN 2016

DR. PERSOONSLAAN EN MECHELSESTEENWEG

I.S.M. MET DE ACADEMIE VOOR WOORD EN MUZIEK VAN WILLEBROEK

 

 

De Brug van Willebroek is in onze gemeenschap een symbool van frustratie en tijdverspilling. Ze genereert ergernis en boosheid wegens al die verloren tijd. De stijgende brug blokt de reisweg af en doorkruist zorgvuldig geplande timing. Aangeboren stiptheid krijgt een deuk. Wie dacht zijn leven te beheersen moet vaststellen dat de brug anders kan beslissen.

Door de gedwongen immobiliteit wordt de nerveuze automobilist een gevangene in zijn voertuig.

Al wachtend kan hij contempleren over beperkte bewegingsvrijheid, zich ergeren aan ongezonde uitlaatgassen of sakkeren op plezierbootjes varend onder Nederlandse vlag.

Het project “Dichter bij de Brug” wil de ergernis en de frustratie die ontstaat bij de wachtende chauffeurs omzetten in positieve energie door hen poëtische momenten aan te reiken. Een aantal dichters begeeft tussen de wachtende auto’s, fietsers of wandelaars en leest poëzie voor. Na het lezen van de gedichten krijgen de chauffeurs een klein poëziebundeltje cadeau.

Omdat “Dichter bij de Brug” in de lente van 2015 zo’n groot succes was en zoveel fijne reacties uitlokte, doen we het opnieuw. In 2016 komt er een tweede editie. We zijn benieuwd of er ook dan chauffeurs zullen zijn die vanuit hun stilstaande auto de verbaasde dichters zullen vragen geen gedichtje voor te lezen… omdat ze gehaast zijn.

CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be