ENSEMBL’ ARENSKI - Tsjaikovski en Piazzola

CELLO, PIANO, VIOOL

 

Zondag 8 oktober 2017

11.00u (aperitief na het concert)

€ 15 / € 13 / € 13/ - 19j € 7,5

Kasteel d’Ursel, Wolfgang D’Urselstraat 9, Bornem (Hingene)

Een samenwerking met CC Ter Dilft in Bornem


171008 Foto Ensembl'Arenski 1_verkleind.jpg

© Alexandra Bertels


Aurore en Claire Dassesse en Stephanie Proot werden in 2012 door het Euterpe-festival in Kortrijk uitgenodigd om er het trio van Anton Arensky te spelen. Na een overweldigend succes besloten ze om een permanent kamermuziekensemble op te richten. Ensembl’Arenski was een feit. De drie jonge vrouwen willen een moderne blik werpen op het grote repertoire, maar tegelijk het publiek laten kennismaken met minder bekende werken. Ondertussen is het ensemble ook in het buitenland een graag geziene gast.

We krijgen fragmenten te horen uit Tsjaikovski’s Trio en de 4 Seizoenen van Piazzola.


CELLO Aurore Dassesse

PIANO Stephanie Proot

VIOOL Claire Dassesse

 

Supernova

Een muzikale carrière uitbouwen is allesbehalve gemakkelijk. Daarom verenigt een tiental organisaties zich rond Supernova. Dit project geeft jonge, getalenteerde Belgische muzikanten een artistiek duwtje in de rug. Programmatoren van klassieke muziek uit Brussel, Vlaanderen én Wallonië komen elk jaar in november samen en beluisteren, bekijken en bespreken jonge ensembles uit heel België. Vervolgens kiezen ze één Nederlandstalig en één Franstalig ensemble, aan het begin van een beloftevolle carrière: de Supernova’s!

Ter Dilft en De Ster nodigen je uit om ze aan het werk te zien. Op zondag 8 oktober Ensembl’Arenski in Bornem en op zondag 22 oktober het Duo Levy-Idmtal in Willebroek.


PARTNERS SUPERNOVA

CC Ter Dilft, CC Strombeek, CC Westrand, CC Hasselt, Kunstenpunt, Festival van Vlaanderen Brussel, Klarafestival, Klara, Festival de Wallonie, Festival Musiq’3, Festival Musical de Namur, Royal Juillet Musical de Saint-Hubert, Festival Musical du Hainaut, Festival Musical du Brabant Wallon, Palais des Beaux-Arts de Charleroi.

www.supernovaclassic.be


CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be