Prokofiev, Craens, Lysight, Seyfried

ROELAND HENDRIKX ENSEMBLE

KLARINET, STRIJKKWARTET, PIANO


 

© Willem De Leeuw

 

ZATERDAG 1 OKTOBER 2016

20.15 U

20 € | 18 €

SINT-NIKLAASKERK

A. VAN LANDEGHEMSTRAAT 113

WILLEBROEK

 

CC De Ster en de Academie voor Muziek en Woord Willebroek slaan voor dit concert van het Roeland Hendrikx Ensemble met pianist Liebrecht Vanbeckevoort de handen in elkaar. Dit concert is het jaarlijkse openingsconcert van de Willebroekse Academie naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar. www.academiewillebroek.be


Het Roeland Hendrikx Ensemble in volle bezetting heeft haast orkestrale ambities maar tegelijkertijd laat het elk instrument afzonderlijk volledig tot zijn recht komen. In Willebroek speelt het Ensemble werk van 4 componisten. Van Prokofief de “Ouverture op Hebreeuwse thema’s” en van Alain Craens “Metamorphoses” een werk van 2015 geschreven voor het Ensemble. Een wereldpremiere!

Daarnaast staan “Traffic” van de Belgische componist Michel Lysight en een compositie van de Amerikaanse componist Sheridan Seyfried op het programma. Het “Sextet voor klarinet, strijkers & piano” uit 2010 van deze laatste is een Belgische primeur en een bijzondere ontdekking voor het Roeland Hendrikx Ensemble.


KLARINET Roeland Hendrikx

PIANO Liebrecht Vanbeckevoort

EERSTE VIOOL Alexei Moshkov

TWEEDE VIOOL An Simoens

ALTVIOOL Sander Geerts

CELLO Anthony Gröger


 

CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be