MICHELINE VAN HAUTEM EN BRASSBAND WILLEBROEK - Brel & Brass

MUZIEK


Zaterdag 16 december 2017

20.15u

€ 17 / € 15 / € 13 / - 19j € 8,5

Gemeentelijke Schouwburg


    


Brel & Brass is een uniek samenwerkingsproject tussen Micheline Van Hautem en Brassband Willebroek. Micheline Van Hautem wordt gezien als een van Europa’s beste Brelvertolkers.

In 2001 verkocht ze van het album ‘Songs of Jacques Brel’ meer dan 20 000 exemplaren, wat leidde tot internationale erkenning met optredens in Nederland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Australië en de

Verenigde Staten.

Dit succes zette haar aan het denken hoe de muziek van Brel zou klinken gespeeld door een fanfare of een brassband. Aan een aantal toparrangeurs werd gevraagd arrangementen te schrijven. Meesterdirigent Ivan Meylemans (o.a. Koninklijk Concertgebouw Orkest) werd aangetrokken als artistiek leider. Het programma Brel & Brass was een feit.

In het voorjaar van 2017 heeft Micheline Van Hautem met Brel & Brass in Nederland 35 concerten gegeven waarbij telkens werd samengewerkt met een andere harmonie, fanfare of brassband.

Met een van de beste brassbands van Europa in onze gemeente kon het niet anders dat ook wij Micheline Van Hautem vroegen om in zee te gaan met Brassband Willebroek.

We zijn er zeker van dat de combinatie van Michelines stem met de klasse van BBW een verbluffend resultaat zal opleveren, overweldigend maar tegelijk ook intiem.


ZANG Micheline Van Hautem

BRASSBAND WILLEBROEK O.L.V. Frans Violet


BRASSBAND WILLEBROEK

Brassband Willebroek is een academisch orkest van 35 jonge en enthousiaste muzikanten. Het bestaat uit een mix van (semi-) beroepsmusici, studenten aan de muziekconservatoria en een aantal liefhebbersmuzikanten.

Brassband Willebroek werd opgericht in 1979 door Frans Violet, die ook momenteel nog de dirigent is. Opgericht in de schoot van de toenmalige Muziekacademie van Willebroek bestaat het orkest sinds 1985 als een zelfstandige entiteit.

De band heeft 3 albums op haar naam staan. De laatste CD Elgar Variations werd verkozen tot de ‘BBC Radio 2 Brass Band Album of the Year’. Als Cultureel Ambassadeur van de gemeente Willebroek profileerde de brassband zich de laatste 15 jaar meer en meer als een echt competitie- en concertorkest: 3 tot 4 maal per jaar wordt deelgenomen aan prestigieuze internationale wedstrijden en brassband festivals. De resultaten die behaald worden zijn steeds spectaculair. Zo is de band recordhouder met 19 Belgische titels! En ook op de talrijke Europese en Wereldkampioenschappen waaraan werd/wordt deelgenomen worden er vele eerste en ere - plaatsen behaald. We zijn erg fier dat we in Willebroek zo’n toporkest hebben. Da’s Willebroek.


CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be