zaterdag 1 april 2017 // Kabinet K & HetPaleis - Horses

KABINET K / HETPALEIS

DANS


© Kurt Van der Elst


 

ZATERDAG 1 APRIL 2017

20.00 U

16 € | 14 € | -19 JAAR 8 €

VOOR IEDEREEN VANAF 8 JAAR

CC TER DILFT

SINT-AMANDSESTEENWEG 41-43

2880 BORNEM

INGANG EN KASSA LANGS ABSVELDSTRAAT (TUSSEN HUISNUMMERS 21 EN 27)

I.s.m. CC Ter Dilft Bornem.
Na het schitterende Rauw maakt Kabinet K een nieuwe voorstelling. Horses is een dansvoorstelling met een ontembare energie, waarin 5 jonge kinderen en 5 volwassenen elkaar ontmoeten. Klein en groot delen gretigheid en verwondering en bovenal een onwankelbaar vertrouwen in elkaar.

Horses gaat over groot willen zijn en over kind willen blijven, over macht en kwetsbaarheid, over dragen en gedragen worden. Over het aftasten voor de overgave, het zoeken naar wie de touwtjes in handen heeft, het vinden van de cadans. Horses getuigt van de kracht en integriteit in menselijke verhoudingen.

Op livemuziek van Thomas Devos en Eva Vermeiren zoeken de dansers naar een symbiose, een uniek verbond met de ander, als ruiter en paard. Horses is een voorstelling voor volwassenen en iedereen vanaf 8 jaar.


CHOREOGRAFIE Joke Laureyns en Kwint Manshoven

DANS Jacob Ingram-dodd, Evelyne Rossie, Kwint Manshoven en 5 kinderen

MUZIEK Thomas Devos en Eva Vermeiren


Voor wie deze voorstelling in Bornem wil bijwonen maar moeilijkheden heeft om de locatie te bereiken, willen wij vanuit Willebroek vervoer regelen. Vraag het ons bij het bestellen van je tickets en wij brengen je ter plaatse tegen een kleine bijdrage in de onkosten!


 

Extra!

 

INLEIDING HORSES

 

Bij een drankje in de bar vertelt choreografe Joke Laureyns over de uitgangspunten en inspiratiebronnen waarmee de voorstelling is gemaakt. Zo krijgen we een inkijk in het maakproces van een voorstelling door een gezelschap dat het begrip dans op een eigenzinnige manier hanteert en dat de grenzen tussen verschillende generaties opheft, zowel op de scene als in het publiek.

 

 

ZATERDAG 1 APRIL 2017

 

19.15 U

 

BAR CC TER DILFT

 

DANSWORKSHOP HORSES

Een actieve workshop voor kinderen (vanaf 8 jaar) en volwassenen:choreografe Joke Laureyns introduceert de deelnemers in een aantal bewegingsopdrachten zoals die ook zijn aangegaan met de dansers in het creatieproces van Horses. In deze workshop kruipen de deelnemers in de huid van de performers en ervaren ze aan den lijve het spelplezier en de uitdagingen die gerelateerd zijn aan het maken van duetten tussen volwassenen en kinderen. Een bijzondere beleving en een aparte kennismaking met een aantal aspecten van hedendaagse dans.


CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be