Vrijdag 27 januari // Les Ballets C de la B - Mahler Projekt

LES BALLETS C DE LA B

DANS


© Mirjam Devriendt


 

VRIJDAG 27 JANUARI 2017

20.30 U

30 € | 27 € | -19JAAR 15 €

CC TER DILFT BORNEM

SINT-AMANDSESTEENWEG 41-43

2880 BORNEM

INGANG EN KASSA LANGS ABSVELDSTRAAT (TUSSEN HUISNUMMERS 21 EN 27)

I.s.m. CC Ter Dilft Bornem.

Voor wie deze voorstelling in Bornem wil bijwonen maar moeilijkheden heeft om de locatie te bereiken, willen wij vanuit Willebroek vervoer regelen. Vraag het ons bij het bestellen van je tickets en wij brengen je ter plaatse tegen een kleine bijdrage in de onkosten!


 

Het werk van Alain Platel valt niet onder een noemer te vatten. Zijn voorstellingen mengen vaak dans, muziek, theater, circus… maar nooit zonder aandacht voor het afwijkende, het dissonante. Zoals geen ander hoort en ziet Platel schoonheid in het lelijke, en dwingt hij anders te kijken, anders te luisteren.

Voor zijn nieuwe creatie in 2016, omringt hij zich met negen dansers, componist Steven Prengels heeft de muzikale leiding in handen, Berlinde De Bruyckere maakt het decor. Inspiratiebron is het muzikale oeuvre van Gustav Mahler, maar evengoed polyfone Congolese gezangen ingebracht door de Congolese zangers Boule Mpanya en Russell Tshiebua, die Platel ontmoette via Coup Fatal.. Niet enkel de muziek van Mahler is een inspiratiebron, ook de plek en tijd waarin hij leefde – het Europa in de getroebleerde beginjaren van de 20e eeuw, die uiteindelijk geleid hebben tot de tragedies van de twee wereldoorlogen.


REGIE Alain Platel

COMPOSITIE EN MUZIKALE LEIDING Steven Prengels

CREATIE EN UITVOERING Bérenger Bodin, Boule Mpanya, Dario Rigaglia, David Le Borgne, Elie Tass, Ido Batash, Ro-main Guion, Russell Tshiebua, Samir M’Kirech

DECORONTWERP Berlinde De Bruyckere

 

 

 

CC De Ster  |  Pastorijstraat 1  -  2830 Willebroek  |  Tel. 03 866 92 00  |  E-mail cultuur@willebroek.be